Door op “Sta alle cookies toe”, gaat u akkoord met het opslaan van uw cookies op uw apparaat voor site functionaliteit te verbeteren, het analyseren van gebruik en hulp bij onze marketing doeleinden. Bijkijk ons Privacy Beleid voor meer informatie.
Net gelegde vloerverwarming waarover een nieuwe eindvloer gelegd wordt

Easy FloorheatinG
vloerverwarming

Direct een offerte aanvragen?

Wilt u een advies op maat? Vul het formulier hieronder in en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen!

Bedankt voor het aanvragen van een offerte! Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

easy floor heating
uw specialist op het gebied van vloerverwarming

Hoe werkt
vloerverwarming?

Een vloerverwarmingssysteem functioneert als één grote radiator die uw huis verwarmd. Vloerverwarming bestaat uit een systeem van buizen die op een gelijke temperatuur door een Cv-ketel of warmtepomp worden verwarmd.

De pomp stuurt het water door het systeem. Het water blijft door het systeem circuleren om verwarming te garanderen.

Een bovenaanzicht van een tekening van een slaapkamer waar vloerverwarming gelegd wordt

Geschikt voor veel
soorten vloeren

Een foto van een stuk PVC vloer
PVC vloeren
Een houten vloer waar vloerverwarming onder ligt
Houten vloeren
Een gietvloer waar vloerverwarming onder ligt
Gietvloeren
Tegels
Een betonvloer waar vloerverwarming onder ligt
Betonvloer

De keuze van vloerverwarming kan afhankelijk zijn van het type vloer dat u heeft. Omdat de warmte onder de leefvloer door circuleert, is het van belang dat de warmte voldoende afgegeven kan worden aan de ruimte erboven. Sommige vloeren kunnen daarom een negatieve werking hebben en niet het gewenste resultaat leveren.

Sommige vloeren, zoals betonvloeren en natuursteen, hebben een lage warmteweerstand. De warmte wordt goed opgenomen door deze vloeren. Tegelvloeren hebben ook een lage warmteweerstand. Bij een tegelvloer moet wel rekening gehouden worden met de uitzetvoegen, anders kunnen de tegels breken of barsten.

Een close-up foto van binden op staalnet gelegd door vloerverwarming specialist Easy Floorheating

Binden op
staalnet

Deze vorm van aanleggen vindt, vooral plaats wanneer er geen cementvloer aanwezig is of wanneer infrezen niet mogelijk is. Op deze manier wordt de vloerverwarmingsbuis gebonden op gegalvaniseerd staalnet. Hierbij spreken we vooral van een "traditioneel systeem".

De buis wordt bij deze manier van installeren op staalnet vastgemaakt en in een patroon verlegd. Er kan eventueel isolatie en/of reflectiefolie geplaatst worden onder het staalnet om het geheel effectiever te laten functioneren.

traditioneel systeem
geen betonvloer aanwezig
infrezen is niet mogelijk
combineren met isolatie

Droogbouw

Met droogbouw bedoelen we dat er bij de installatie van het vloerverwarmingssysteem geen natte producten bij komen kijken. Dit soort installatie wordt vaak toegepast voor houtskeletbouw, renovatie, verbouwing en vloeren waarbij geen ruimte is voor een zandcement vloer.

Dit soort systeem is ook erg geschikt wanneer geluidsisolatie/demping een belangrijk onderdeel van de vloer is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan appartementen.

geen natte producten
geen ruimte voor zandcementvloer
geschikt voor geluidsisolatie
toepasbaar op appartementen
Een medewerker van Easy Floorheating die een noppenplaat vloer aanlegd waarop vloerverwarmingsbuizen worden aangebracht

noppenplaat

Een noppenplaat bestaat uit een laag plastic waar een noppenpatroon op is bevestigd. Tussen deze noppen kan de vloerverwarmingsbuis worden bevestigd. Deze manier van installatie wordt afgewerkt met een anhydriet dekvloer.
‍‍
Het voordeel van noppenplaten is dat ze lang de warmte vasthouden van de buis.

buis wordt bevestigd op noppenpatroon
afgewerkt met anhydriet dekvloer
houdt lang de warmte vast

infrezen

Deze methode van vloerverwarming installeren wordt vaak toegepast in de nieuwbouw maar ook bij renovaties. Het voordeel van infrezen is dat deze techniek toegepast kan worden op een bestaande vloer, omdat de bestaande dekvloer gebruikt kan worden.

Er hoeft geen nieuwe deklaag aangebracht te worden, wat voorkomt dat uw vloer hoger wordt dan die in het verleden.

geen vloerverhoging
perfect voor renovatie of verbouwing
verwerkt in de bestaande vloer
vaak toegepast in nieuwbouw
Een vloer die is ingefreesd met daarin leidingen van vloerverwarming

anhydriet

Een anhydriet dekvloer is een vloer dat bestaat uit gerecycled gips, zand, water en hulpstoffen. Vloeren die vaak over deze dekvloer geplaatst worden zijn PVC of laminaat. Het kiezen voor deze vloer biedt meer voordelen dan een traditionele dekvloer.

Anhydriet is een sterk type vloer dat veel gewicht kan dragen. Verder is het een erg duurzaam type dekvloer en kan gebruikt worden in combinatie met veel verschillende soorten eindvloeren.

veel voordelen
erg duurzaam
een sterk type vloer
combinatie mogelijk met veel eindvloeren
snel te verwerken

tackerplaat

Bij deze vorm van aanleggen heeft u uw vloerverwarming en isolatie in één. Tackerplaten zijn isolatieplaten die voorzien zijn van rasterfolie. De vloerverwarmingsbuis wordt bevestigd aan het rasterfolie met een U-clip. De verbinding van de platen vindt plaats met een overstekende toplaagrand. Zo zijn de systeemplaten geschikt voor cement en vloei-vloeren.

Het voordeel van tackerplaten is dat het een geluidsdichte vorm is van vloerverwarming. Hierdoor is deze manier van aanleggen erg geschikt voor appartementen. Ook houdt het de warmte lang vast.

isolerend en geluidsdempend
snel en eenvoudig te leggen
vloerverwarming en isolatie in één
betrouwbare bevestiging van verwarmingsbuizen

hoe uw verwarming
aangelegd wordt

Frezen van de sleuven

Met het frezen van de sleuven wordt bedoeld dat er een leiding wordt gefreesd in de vloer waar uw vloerverwarming komt te liggen. Dit gebeurt echter alleen bij bestaande vloeren.

aanleggen

Wanneer de sleuven zijn ingefreesd, worden de kunststof leidingen aangebracht en aangesloten. De leidingen zorgen er uiteindelijk voor dat de warmte door de vloer door kan circuleren.

vloerverwarming testen

Bij de laatste stap zet de installateur het systeem onder druk om te testen of de vloerverwarming goed functioneert. Wanneer dit klaar is kan de vloer afgewerkt worden, en kunt u genieten van uw vloerverwarming.

Een bestaande woning waar noppenplaten zijn geïnstalleerd met daarin vloerverwarmingsbuizen

Benieuwd naar
de mogelijkheden?
Vraag een offerte aan